Dag 25. Relaxen op het eiland N'Gor,de laatste dag - Reisverslag uit Dakar, Senegal van Piet Johan Chris IJsbrand van der Krieke - WaarBenJij.nu Dag 25. Relaxen op het eiland N'Gor,de laatste dag - Reisverslag uit Dakar, Senegal van Piet Johan Chris IJsbrand van der Krieke - WaarBenJij.nu

Dag 25. Relaxen op het eiland N'Gor,de laatste dag

Door: Piet van der Krieke

Blijf op de hoogte en volg Piet Johan Chris IJsbrand

01 December 2015 | Senegal, Dakar

Vanmorgen om 8 uur opgestaan, eerst even naar beneden om de verslagen op internet te plaatsen. Om de een of de andere reden doet mijn I-pad het alleen op de WiFi beneden.
Daarna naar boven op het dak, genieten van het uitzicht over een deel van de stad. Om negen uur de jongens uit bed getrommeld. Chris ontdekt een vogelnestje  op het balkon. Er zit een groot aantal jonkies in en er ligt nog een nog niet uitgekomen ei in. Later zien we een van de ouders, een soort zebravinkje.

Daarna zijn we richting strand gelopen. Op het strand zijn veel jongeren aan het joggen. Later hoorden we dat er een nationale feestdag was waardoor veel mensen vrij waren.
Aan het strand is hier verder vrij weinig te doen en we gaan even weer terug naar de weg en kopen een klein zakje yoghurt.

We houden een taxi aan die ons voor 3 Euro een eind verderop naar N'Gor brengt. Hier zoeken we het strand weer op. Het is hier wat toeristischer. We gaan eerst even wat eten en drinken in een restaurant, Black and White. Hier hebben ze een pelikaan als huisdier. Het beest is steeds op het terras in de directe nabijheid van een hond. Hij is steeds een beetje bezig met z'n grote snavel aan die hond te poetsen. Het maakt die hond niets uit, alleen als de pelikaan en het lijkt alsof hij het er om doet, aan zijn edele delen komt wordt de hond kwaad en bijt naar de pelikaan.
Als je zelf naar de pelikaan gaat dan begint de pelikaan ook wat naar je te happen, maar de snavel is absoluut niet sterk en het doet dus ook helemaal geen pijn als je je arm in zijn snavel hebt.

Nadat we hebben gegeten, gaan we met een van de prachtige longtailboten naar het eiland N'Gor. Voor het instappen een stukje door het water, maar hij ligt behoorlijk op het strand. Doordat de mensen zover mogelijk achterin moeten zitten, komt de voorkant vanzelf weer omhoog, los van het strand. Met zo'n vijf minuten zijn we aan de overkant, een prachtig eiland, met hele kleine steegjes tussen de tuinen van de huizen door. Veelal hele mooie kleuren en grond. Aan de kant waar de wind het meest staat, komen we op de rotsen. Hier slaan de golven op stuk. Op sommige plekken wonen nog mensen, dicht bij het zee oppervlak. Die zullen het vast niet gemakkelijk hebben als het hier tekeer gaat.

Aan de zuidkant van het eiland is een surfplek. Hier ligt een aantal surfers voor de kust te wachten op de vaak mooie golven, waarop je met je plank meevaart, zodat je kunt gaan staan en een eind met de golf mee kunt gaan.

Iets verderop zoeken we een mooi tentje, met heel veel houten beelden en een echt relaxt sfeertje. Hier drinken we wat en proberen een schaal patat te bestellen. Na anderhalf uur en drie keer vragen, yes, we do it step by step, komen er wat frietjes, maar veel meer frietkruimels op tafel, met duizend excuses, dat het niet beter is gelukt, maar je hoeft het niet te betalen.
Nog even een stukje lopen over het eiland en dan weer terug naar de plek waar de boten vanaf terug varen.

Het duurt een poosje voor er zich weer een boot meldt. We zijn al bang dat we de laatste boot gemist hebben, maar dat valt mee. Er komt een boot, we stappen weer op dezelfde manier in als vanmorgen, maar de boot is behoorlijk vol, zodat de schipper alle moeite moet doen om weg te komen. We varen nog naar een andere plek op het eiland om nog wat mensen op te halen. Hier doet zich het probleem voor dat er een jonge vrouw is van een behoorlijk boven het gemiddelde postuur, die met geen mogelijkheid zelf de boot in komt. Degenen die proberen haar er in te krijgen, liggen geregeld in een stuip en de hele boot en de mensen op de wal volgen geïnteresseerd, hoe dit gaat aflopen. Gelukkig ziet ze zelf de humor er ook wel van in. Na een paar mislukte pogingen tuimelt ze aan boord. De boot ligt nu nog steviger in het zand maar het lukt om weg te komen.
Als we aan de overkant zijn, lukt het uitstappen wat beter.

We gaan richting de hoofdweg en besluiten dan om hier inde buurt wat te gaan eten en pas daarna weer naar het hotel te gaan. Als ik probeer geld te pinnen, staan de jongens even langs de weg en komt opeens een jongen aangerend die bij Chris op het Greijdanus in de klas heeft gezeten. Hij reed op de heenweg langs en had ons al zien staan en nu reed hij terug en zag ons nog staan. Heel bijzonder om elkaar op die manier tegen te komen.
Hij werkt hier in de oliebranche. Hij rijdt nog even met ons langs een aantal banken, totdat we een pinautomaat vinden die het doet. Daarna zet hij ons af bij een aanbevolen restaurant.
Een prachtig restaurant, direct aan zee. Hier hebben we heerlijk gegeten. Hij kwam later nog even langs met twee collega's om ook te eten

Wij pakken weer een taxi en rijden met behulp van IJsbrand zijn GPS navigatie weer rechtstreeks naar ons hotel. We hadden een late check-out gevraagd en zonder bijbetaling gekregen. We mogen tot twaalf uur onze kamer blijven gebruiken.
Zo kunnen we ons nog even wat opfrissen en de boel verder klaarmaken en dan pakken we om half twaalf de taxi naar het vliegveld.

English summary.
The last day in Africa we went to an Island, in front of Dakar. We spend our day here and returnwedstrijd around 8 p.m. in our hotel, where we have a late check-out. So we'll leave to the AirPort at 11.30 p.m.

• 02 December 2015 - 08:41

Mia:

Ik begin zo nieuwsgierig naar jullie foto's te worden! Elke foto zal zijn eigen verhaal hebben! Bedankt dat jullie ons hebben meegenomen op jullie avontuurlijke reis! Goede reis en behouden thuiskomst, er wordt met liefde op jullie gewacht!

• 02 December 2015 - 09:50

MiekeAveres:

Leuke verslagen, ik heb er van genoten.
    een veilige terug reis samen
    piet, je moeder zal blij zijn als jullie veilig zijn geland

groetjes

pieter en mieke

• 02 December 2015 - 15:36

Jannie Groen:

Ik zal de berichtjes missen, goede reis naar huis gewenst.

• 02 December 2015 - 15:38

Jannie Groen:

Bedacht voor de berichtjes, ging zo bijna de reis met jullie mee, fijne reis weer naar Holland
    Groetjes Jannie

• 02 December 2015 - 17:29

Mandy:

Wow, wat toevallig dat je een oudklasgenoot bent tegengekomen!

En ben zooo benieuwd of jullie een foto van die hond en pelikaan hebben ;)

Ook ik ga jullie mooie, spannende en leuke reisverhalen wel missen hoor.
    Maar gelukkig kan ik nog uitkijken naar vast een hoop foto's en filmpjes :)